20-годишният Милен Крайнов спаси светия кръст в Бургас. Младежът се хвърли в ледените води в 11:00 часа тази сутрин и изкара разпятието в стревнования с още 26 мъже. Милен скача за първи път. Видимо развълнуван той си пожела здраве и щастие за себе си и семейството си. Най-младият смелчага, който се престраши да скочи в ледените води, бе на 17 години, а най-възрастният на 63 години. По традиция всички участници получиха пари и благословия от сливенския митрополит Йоаникий. Въпреки лошото време и работния ден, стотици хора изпълниха Моста и терасите на Морското казино, за да наблюдават спасяването на кръста.

Милен е родом от Бургас и е възпитаник на Морското училище в града. Любопитна подробност е, че при теглене на номерчетата за допускане до участие в ритуала, Милен е изтеглил №1.

Честванията за Йордановден започнаха още в 08.30 часа с празнична Света литургия в храм "Св. Богородица" и продължиха с молебен за здраве и благославяне на бойните знамена на българското войнство на площад "Атанас Сиреков".

След ритуала за Йордановден официалните лица и признателни бургазлии поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в Морската градина, по повод 168-годишнината от рождението на поета-революционер.

Отново по традиция, тримата видни бургаски именици - художниците Йордан Ангелов, Йордан Петров и Йордан Маринов откритаха съвместна изложба-живопис на тема "Богоявление" в галерия "Богориди". Поетът Пейо Пантелеев поздрави всички именици и бургазлии с най-новото си стихотворение, посветено на Бургас.