Дайвинг център ще има на остров "Света Анастасия" за новия туристически сезон, пише в. "Труд". Центърът ще започне официално от първи май тази година. В момента всичко на острова е зазимено. Маслините и другите дървета са увити със стъклена вата, а водата е източена от системата, за да не замръзне през студените зимни месеци. На късчето земя край морето е останал само фаропазачът. Това съобщи управителят на "Света Анастасия" Павлин Димитров.

По думите му, през новия туристически сезон се замисля поне веднъж в седмицата за посетителите да има атракция- гмуркане под вода. Водолази вече са правили оглед на морското дъно наоколо и са запечатали снимки. Оказва се, че и под вода около острова е интересно и атрактивно, каза Димитров.

Тази година, на голямата поляна на "Света Анастасия" ще има и иснесено барбекю- за печене на миди. До острова отново ще пътуват морските катамарани, но билетчето за прехода от Бургас и обратно ще поскъпне от 9 на 12 лева. Миналата година туристическият сезон на пътуванията приключи през октомври. Ако времето е добро и морето спокойно, новият може да не чака май, а да стартира много по- рано.