Невероятна и щастлива се оказа развръзката за котето Стефани, което търсеше дом, след като бе прогонено от мол в Бургас. Припомняме, че месеци наред за котенцето са се грижили от персонала на зоомагазин, разположен в търговския обект, но по разпореждане на управата на мола, тя трябваше да бъде изведена от там. Така Стефани бе предадена на една от организациите за защита на животните, която най-бързо реагира в помощ на бездомничета в Бургас – „Гласът на животните“. И започна търсенето на нов дом за нея. Но се случи истинско чудо.

Котана се оказа изгубената любимка на семейство от к-с Лазур. При отворена външна врата на 28.12.2023г. тя побягва от своя дом след машинен шум от ремонт на горен апартамент. Хората пускат публикация за търсене, но не я откриват. Докато не виждат споделена информация от нашата страница, че Стефи търси дом. След обследване на шарките разбрахме че Стефи е търсената Ани. А времето в което Стефи се е лутала и после два месеца е била подслонена от персонала в зоомагазин стефанов е било ранна пролет . А след заплахата на управата на МОЛ Галерия я поехме ние за последните два месеца, като тя беше 30дни в клиниката в карантина, за да бъде ваксинирана, след като двойния и тройния тест и прегледа показаха че е здрава. И така до вчера, когато семейството се свърза с нас.

Стефи ще бъде в своя дом в петък, защото семейството го няма до петък. Вярваме, че винаги има смисъл да се помага, особено на котки, които търсят човешки контакт, защото това са котки на 100% отгледани в домашна среда, които трудно биха се справили на улицата. Често животът завършва на повечето отгледани в дом и изтървани или върнати на улицата, със смърт. Бихме казали на 80% е фатален краят.

Затова смятаме, че Стефи е пример, че когато човек не е безучастен, чудеса се случват и винаги има ли желание, човек може да спаси нуждаещо се животинче.

В случая Стефи се оказа късметлийка, защото и персоналът на зоомагазина й подаде ръка, и ние се погрижихме за нея, както трябва да се погрижи всеки за своя любимец.

Надяваме се семейството да си е взело поука за забравената врата. Те са добри хора и с надежда разчитаме, че сладкото мило момиче ще има дълъг, безопасен и щастлив живот отново със своите хора. Вярата, борбата, единността и взаимната подкрепа правят чудесата. В случая един сърцат персонал, нашите великолепни лекари, ние, както и всеки, който е бил до нас винаги, сторихме чудото.“, обяви Цветелина Кирова от „Гласът на животните“.