Трима от арестуваните при акция в пристанище „Европа“ в Бургас не могат да бъдат открити от адвокатите си след задържането им, научи БургасИНФО от свои източници.

Иван Д., Димитър Ш. и сина му са задържани за 24 часа вчера в пристанището и в офис на частна фирма. Опитите им на адвокатите им да се свържат и срещнат с тях са безплодни към този момент.

Припомняме, че по-рано от полицията съобщиха, че Областна дирекция на МВР – Бургас, служители на Националната агенция по приходите (НАП) и агенция "Митници" извършват проверки под наздрора на Окръжната прокуратура по сигнал за контрабанда на горива. За срок от 24 часа по образуваното досъдебно производство има задържани няколко лица.

„Опити за среща са направени в ареста на Пето РУП, в централната сграда на ОДМВР, откъдето съответните полицаи дават противоречиви данни за лицата. Срокът е изтекъл и нямат право да бъдат задържани, но опитите за връзка с тях са безрезултатни. Последна информация до адвокатите са, че са освободени, а ги няма. Обмисля се възможността да бъдат обявени за издирване", казаха адвокати.