Архитектурният облик на Бургас продължава да се подобрява и през новата 2024 г. С административното съдействие на Общината и чрез осигуреното с нейна подкрепа финансиране от страна на Министерство на културата е осъществен ремонт с фасадна реставрация на старата частна сграда с адрес ул. „Александровска“ № 79.

Кметът Димитър Николов и главният архитект Тихомир Райчев още веднъж благодарят на собствениците за активността и желанието да разкрасят и обезопасят своя дом.

„Продължете да търсите нашата подкрепа, за да се стартират подготовка на документи и впоследствие обновителни дейности и на други стари сгради. Не сме върнали никой с искане за такъв тип съдействие! Разчитайте на пълна административна подкрепа от Общината!“, припомни кметът Димитър Николов.

По негово разпореждане през 2022 г. стартира серия от процедури за спасяване на старите къщи в ЦГЧ. Повечето от тях са частна собственост и се намират под контрола на Националния институт за недвижимо културно наследство. Някои са в критично състояние заради бездействие на собствениците им. Комисия от Община Бургас направи предписания. Собствениците бяха подпомогнати административно. Много от тях реагираха с изготвяне и съгласуване на проекти. До финал през последните 2 години бяха доведени няколко знакови ремонта и всички минувачи се радват на резултата.