Бургаските математици от ПМГ "Акад. Никола Обрешков" ще отпразнуват изпращането си с интересен концерт - спектакъл в Летния театър тази вечер, 09-ти май, от 19 часа. Това най-очаквано събитие няма да е само повод за забавление, а ще прегърне и благотворителната кауза в помощ на 15-годишната Натали.

Всеки желаещ да се наслади на вълнуващата програма ще допринесе за благородната инициатива. Цената на билета е 7 лева. В спектакъла ще вземат участие танцова двойка Мартин Собаджиев и Марина Канариева , мажоретния състав , Танцовите школи “ДИ енд ДЖИ” и Танцова школа “Еxtreeme”, вокална формация “Морски песъчинки” и Фолклорен танцов ансамбъл “Никола Гинов”.

Историята на Натали е дълга и изпълнена с ежедневни трудности и борба. Изпитанията започват още в първия час след раждането ѝ, 15-годишната Натали е родена със заболяванията Фелан – Макдермид. Тя има и разновидност на болест на Хиршпрунг на червата. Те са толкова редки, че няколко години лекарите трудно поставят точната диагноза. Това заболяване включва в себе си детска церебрална парализа, тежък аутизъм, но най-ужасяващото е че включва и органна недостатъчност. Натали няма гълтателен рефлекс, заради което всяко хранене се оказва огромен риск за живота ѝ. Част от борбата на майка ѝ Калояна е на момичето да бъде поставена специална гастростома, което да подпомогне храненето ѝ. На пръв поглед цената от 4 000 евро за гастростома изглежда достъпна и постижима. Но не и получената тотална дисфункция на отделителната система на момичето, заради която за Натали е нужна спешна операция в Турция.

Калояна трудно набавя животоспасяващо лекарство от чужбина, което струва 1700 евро. Отчаяна е за събирането на нови 45 000 евро за операция в Турция.


Всеки, който има желание и възможност да помогне на момичето, може да го направи на дарителската сметка по-долу.

Титуляр: Калояна Канариева

IBAN: BG28BPBI81704062290501

BIC: BPBIBGSF