Няколко ключови пътни отсечки в област Бургас ще бъдат ремонтирани преди началото на активния туристически сезон. Дейностите ще стартират след настояване от страна на народните представители от ГЕРБ.

На територията на област Бургас преминава голяма част от туристопотока през летния сезон. Основни пътища, които са връзка към курортните селища, се нуждаят от спешно закърпване на асфалтовата настилка. Част от тях са в много лошо състояние, опасни са за придвижване и са предпоставка за сериозни пътнотранспортни произшествия. Предвид засиления трафик през летните месеци, не е ясно какво ще бъде тяхното състояние в разгара на активния сезон“, отбелязва народният представител Галя Василева в питане до регионалния министър Виолета Коритарова-Касабова.

Става въпрос за пътищата:

- Републикански път II-99, преминаващ изцяло по територията на област Бургас, свързващ Бургас с общините - Созопол, Приморско, Царево;

- Обзорски проход - свързващ Южното със Северното Черноморие.

Областно пътно управление – Бургас, съвместно с ОДМВР и Районните управления на Несебър, Созопол, Приморско и Царево са извършили оглед на републиканските пътища, по които има интензивен трафик през летния сезон“, посочи в отговора си министърът на МРРБ.

Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас.

Имам уверението от АПИ, че до 7 май трябва да бъдат изпълнени заложените дейности. Допълнително задание включва изкърпване на повредените площи и ремонт на деформираната асфалтова настилка по отсечка от път I-9 Созопол – Сл. Бряг, от път II-99 преди Приморско до Царево и от пътя от Царево след Синеморец”, допълни служебният министър.

Заданието е на обща стойност 1 412 665 лв. с ДДС.