Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров бившия шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство се е почувствал зле, преди гледането на мярката му за неотклонение, и е бил транспортиран до "Пирогов", съобщи Нова тв. Неговата мярка няма да се гледа днес. Петя Банкова и Стефан Димитров се явиха в съда и на съдебното заседание беше даден ход. Все още няма информация какво е здравословното му състояние и какво е породило нуждата от спешна медицинска помощ. Заради това обаче заседанието се забави с над 1 час.

Тримата бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В ареста освен Банкова са двама баща и син - Марин и Стефан Димитрови. Първият е бивш директор на Агенцията по рибарство и аквакултури.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.