Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, в София – около 8°, а максималните - между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието, в София – около 25°.

Ще бъде предимно слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, която от запад ще намалява. В повечето райони ще духа слаб до умерен южен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, преди обяд с незначителна висока облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 – около 10°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, през втория ден значителна. Ще духа слаб южен вятър. Температурите ще се повишат още и в понеделник минималните ще са между 9° и 14°, а максималните - между 25° и 30°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. След обяд и през нощта срещу сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, ще се развие и купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали краткотраен дъжд, ще има и гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще запази посоката си от запад-северозапад. Температурите ще бъдат с още 2-3 градуса по-ниски.

източник БНТ