Кондиционният треньор Георги Пенков – рекордьор на Гинес за коремни преси, работил с успешната бадминтонистка Линда Зечири, участничка в две Олимпиади, получи на 26 март Дипломата си за Магистър “Спортна психология”, съобщава karnobat-voice.com. Георги Пенков получи своята диплома от ректора на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Красимир Петков, който лично връчи дипломите на абсолвентите с най-значими спортни постижения. Георги Пенков получи аплодисментите на залата не само заради успехите си в спорта, но и за смелото решение да бъде студент в достолепна възраст, тъй като догодина ще навърши 80 години.

По случай дипломирането си като магистър “Спортна психология”, Георги Пенков направи нова серия плaнкове на две ръце на четири пръста, на една ръка на четири пръста и на две ръце на три пръста. Видеото той качи в профила си във Фейсбук, изпращайки на своите приятели поздрави от сърце.

Абсолвентската промоция на НСА се проведе на 26 март. На нея бяха връчени дипломите на повече от 400 бакалаври и магистри.

Сред тях бяха знаковите имена от борбата Станка Златева – двукратна сребърна олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, Радослав Великов – бронзов олимпийски медалист и световен шампион и Николай Дачев – треньор на националния отбор за кадети. И тримата се дипломираха в магистърската програма „Спорт за високи постижения“. Дипломиран магистър на НСА вече е и спортният журналист Станимира Атанасова.

Източник и снимка: karnobat-voice.com