В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията в "Крокус Сити хол", където при стрелба загинаха 133-ма души. Всички флагове в страната днес са спуснати наполовина, отменени са развлекателните мероприятия и забавните програми по телевизиите, съобщава БНТ.

В Красногорск, където се намира концертната зала "Крокус Сити хол" цветята стават все повече, а емоциите са неудържими: "Не съм спала цяла нощ, гледах новините, четях какво става, беше страшно. Огромна болка е за нас!", "Не вярваме, че сме в безопасност. Имало е предупреждения за терористични атаки. Защо не бяха защитени хората предварително?", "Не знам кого да виним, дали е инсценировка или не“.

Групировката "Ислямска държава" публикува видеозапис от атаката в "Крокус Сити хол", заснето от нападателите. Записът трае около минута и половина и показва няколко мъже с размазани лица и променени нарочно гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове във фоайето на концертната зала.

Ако се потвърди, че "Ислямска държава" е извършител на атаката в Москва, то това ще е най-смъртоносния удар на групировката в Европа. От Москва още не са коментирали "Ислямска държава", а само обявиха, че нападателите са имали контакти от украинска страна.