„Има какво да научим от другите нации по света. Защо не взимаме най-доброто от всички тях, вместо да козируваме и да служим на други посолства”. Това заяви журналистът Наталия Симеонова в предаването „На фокус” в Деня на Националния празник на България.
Тя е отишла в САЩ, за да роди дъщеря си там. „Тя ни даде на мен и на баща й Денис петиция, за да вземем американско гражданство”, обясни Симеонова. Малката се е класирала за прием в американски университет, но е избрала да се върне в България. Когато обсъдила с баща си къде да продължи образованието и живота си, той казал: „Човек е щастлив там, където са успешните му проекти”.
Относно не толкова празничните теми Симеонова изтъкна, че се учи на будна гражданска позиция от чужбина. „В България делата се печелят от по-можещите социално и материално страни”, каза тя и обясни, че в САЩ информацията за употреба на алкохол, на наркотици стои в биографията на човека 75 години. „Нека не се уморяваме и бъдем будни граждани до край”, призова Наталия Симеонова.