Дарина Маркова, Кристиана Кирилова, Кристиян Грънчаров, Максим Ялнъзов, Мария Великова, Натали Ангелова, Соня Вангелова, Теодора Велева и групите "Scarlet Clouds" и "Fifth Hour" са музикантите, които продължават към финалния етап на конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“.

Всички те взеха участие на кастинг, който се проведе в Културен дом НХК и успяха да впечатлят журито в състав: Дарияна Куманова, Антонио Вандони, Стефан Илчев, Михаела Маринова и Христин Стрижлев.

Журито изказа впечатлението си от потенциала на всички участници и даде ценни съвети на младите таланти. В специално видео те споделят и имената на финалистите и дават заявка, че съвместната им работа по авторските им песни ще продължи до лятото, когато ще е и финалният концерт на младите изпълнители. Именно тогава ще бъде избран и победителят в конкурса, който ще получи възможността да запише, заснеме и разпространи в музикалния свят своята авторска музика.

Като организатор на събитието, Община Бургас изказва благодарност към всички участници в конкурса и остава искрено впечатлена от таланта, професионалната подготовка и впечатляващо присъствие на изпълнителите. Адмирации и към музикалните школи, педагозите, мениджърите и родителите, част от които лично подкрепиха участниците в залата по време на кастинга.