Това заяви Корнелия Нинова по време на заседанието на националния съвет на БСП.

Приет е проект на европейска платформа за предстоящите европейски избори.

Според БСП Европейският съюз има нужда от промени и да работи за хората.

От партията заявиха, че ще се борят за равноправно третиране на България в общността. Искат Европейски съюз, който се бори за мир.

БСП иска оставка на правителството и избори "две в едно", каза лидерът на партията Корнелия Нинова пред медиите в София. Тя допълни, че оценката за работата на правителството за деветте месеца е липса на морал, национално предателство, лобизъм в полза на частни интереси, узаконяване на корупцията.

От партията се обявяват против налаганите решения по отношение на отбраната. Обявяват се против закриването на Марица Изток, докато няма изградени ядрени мощности. Настояват за защита на земеделците.

Предлагат да бъде създадена европейска агенция за изкуствен интелект с предложение да бъде позиционирана в България.

От БСП смятат, че правителството има две програми - официална и скрита. По официалната според Корнелия Нинова няма никакво изпълнение. По неофициалната се работи - това е записът изнесен от оперативно заседание на ПП-ДБ от Радостин Василев.

Пленумът взе решение за свикване на отчетни избори в София и Бургас. В София заради неизпълнението на решение на националния съвет на БСП да не подкрепят друг кандидат за председател на общинския съвет в София и да не влизат в коалиции. Това означава структурите да си изберат нови ръководства. Наказания пленумът се е отказал да налага.

източник БНТ