„Работи се изключително активно. Това е тежко умишлено престъпление, вероятно поръчково. Изключително трудно се разкриват този тип престъпления, тъй като знаем, че там има продължителен период от време, в който жертвата е следена, изучават се всичките й навици, маршрути. Не се разкриват лесно тези престъпления, но работим активно, периодично се извършват срещи, на които се анализира цялата събрана информация, така че продължаваме в посока на това да достигнем до физическия извършител”. Това заяви на брифинг в Бургас вътрешният министър Калин Стоянов. Какво още съобщи той в морския град вижте тук.

Министър Стоянов отрече от ГДБОП да е изтичала информация.

„От ГДБОП теч на информация е нямало. Единствената структура в Министерството, която под мое ръководство успя да събере достатъчно данни, въз основа на които има образувано досъдебно производство срещу Мартин Божанов. Затова е редно да спрем с това внушение”, заяви Стоянов.

На журналистически въпрос кой му е предложил да стане министър, Стоянов отговори, че това е г-н Кирил Петков.

Министърът допълни, че никой не би следвало да се чувства сигурен за поста си.

„Считам, че премиерът и вицепремиерът трябва да вземат своето решение, което трябва да бъде обсъдено с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството. И ако всички те са на едно мнение, аз съм готов да продължа на този пост”, заяви Калин Стоянов.