Кукерското шествие в к-с „Меден рудник” в Бургас изобилстваше от колоритни образи и емоции днес. През целия ден маскираните обикаляха домове на жители на най-големия бургаски жилищен комплекс, за да прогонят злите духове и да има здраве. В колоритното дефиле освен традиционните образи на царя, булката, мечока, лекаря правеха впечатление и сводника, ваксаджията и др. С много ентусиазъм в маскарада се включиха и съвсем малки деца.





По традиция кукерските игри завършиха на поляната между „Петрова нива” и „Кооператор”, където бе представен ритуалът „Заораване”.

От няколко години кукерската група дарява събраните средства от игрите за лечение на нуждаещи се деца и младежи.
Тази година тяхното решение бе да играят благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и е с диагноза десмоиден тумор в тънките черва. Росица Владимирова се нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството.
В благотворителната инициатива решиха да се включат и изпълнителите от оркестър „Бургас“ с фолклорен концерт преди ритуала „Заораване“ .