Мъж влезе с малка брадва в сградата на училище в София. Случката е от СУ „Ген. Владимир Стойчев“. До напрежението се стигнало след спор между момче и момиче, което било ударено в областта на окото. Именно то се обадило на близките си. Двама от тях отишли веднага, за да се саморазправят с момчето, като единият носел брадвата. Те са задържани.
Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора е отнела брадвата, уточняват от Министерството на младежта и спорта. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки.
Двете деца се спречкали в коридора на училището около 8:30 часа. Момичето се обадило на дядо си, който отишъл и влязъл при директорката. След това на място пристигнал и бащата, влизайки в сградата без разрешение, посочи Светла Георгиева от Спортното министерство. То е принципал на учебното заведение. Ситуацията ескалирала, когато в кабинета на директора влязло и момчето. След това дядото извадил скритата в якето си малка брадва и започнал да я размахва.
Двамата задържани са на 35 и 57 години, а от МВР все още не казват дали са имали предишни подобни провинения. Срещу тях е образувано така нареченото бързо производство, което означава, че всички доказателства за извършено престъпление са вече налице.