На днешната си сесия Общинският съвет в Бургас разглежда проекта на бюджет на общината за 2024 г. Преди да бъде отворена дискусията по него кметът Димитър Николов призова съветниците за подкрепа.

„Ако трябва да определя този бюджест с две думи, то те ще са много работа! След 4 години рестрикции, Ковид, военни действия, инфлация, служебни кабинети, частични национални бюджети, частични общински бюджети сега за първи път пред Вас стои редовен бюджет. В неговите параметри е помислено за всички“, каза кметът Димитър Николов.

Той посочи с какво този проект на бюджет е различен от предходните.

„Това е бюджет за новото поколение на Бургас. Това касае здравето и обучението на децата, строителството на детска болница, детски градини, училища, социални центрове, стимулирането на талантливите деца. 65% от капиталовите активности на бюджет 2024 са насочени към новото поколение на Бургас. Призивът ми към Вас е да подкрепете утрешния ден! С този бюджет ще дадем възможност много повече деца да се чувстват щастливи и ще дадем пример на повече семейства с деца да се преместят тук и да имат възможност за кариера, развитие и живот“, заяви кметът Димитър Николов.

Финасовата рамка на проектобюджет 2024 е 505 684 890 лв. Какво е включено в него, вижте тук.