По традиция в края на месец февруари в комплекс „Меден рудник” се провеждат кукерски игри. Тази година те ще бъдат на 18 февруари (неделя), а инициативата се организира от Кукерска група „Козият рог“, оркестър „Бургас“ и НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.

Шествието започва в 8.00 часа от дома на Царя на бул. „Захари Стоянов” № 27, върви по улиците, влиза в къщите, където ги поканят, и завършва с ритуал „Заораване“ в 17.00 часа на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето „Опитно поле”/.

От няколко години кукерската група дарява събраните средства от игрите за лечение на нуждаещи се деца и младежи.

Тази година тяхното решение е да играят благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и е с диагноза десмоиден тумор в тънките черва. Росица Владимирова се нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството.

В благотворителната инициатива решиха да се включат и изпълнителите от оркестър „Бургас“ с фолклорен концерт преди ритуала „Заораване“ в 15.30 часа на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето опитно поле/.

Предварително се извиняваме на живущите в района за временното ограничение на движението в обхвата на събитието.

„Всички се обединяваме в каузата да помогнем на Роси да се пребори с болестта, да се храни и да живее нормално! Всички средства, които бъдат събрани, ще бъдат предоставени за лечението на Росица Владимирова!“, казват организаторите на инициативата.