Огънят възникнал от фотьойл и диван в коридора на 9 етаж, съобщиха тази вечер от ОДМВР-Бургас за причината на пожара, възникнал тази вечер в Центъра за психично здраве в Бургас. Припомняме, че първоначалният сигнал е получен за запалено ел. Табло, но по-късно управителят на здравното заведение д-р Надя Желязкова каза, че на този етаж в коридора няма ел. табло.

На място на инцидента бяха 3 противопожарни екипа и 4 полицейски екипа. Евакуирани са 34 болни, от които 5 обгазени. Пожарът е потушен. Предстои извършването на оглед на местопроизшествието.

„Сградата на Центъра за психично здраве е държавна, нямам информация дали е застрахована, но днешният стресов за всички ни инцидент е повод да поискаме сградата от държавата, защото пациентите и лекарите тук заслужават по-добри условия от съществуващите!хБлагодаря на комисар Николай Николаев и на целия екип за своевременната реакция и адекватната намеса!

Целият персонал на Центъра за психично здраве е реагирал изключително адекватно и ще положи специални усилия да успокои пациентите, за което съм им признателен!“, обяви и кметът Димитър Николов, който беше на мястото на инцидента.