"През 2008 година съдът постанови отнемане на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лева за извършване на множество измами. Божанов е осъждан с влязла от закона в сила присъда, съмнявам се, че я е изтърпял. Необяснимо е как е имал 2 ЕГН-та, това са огромни пропуски и корупция в системата. Не познавам Божанов", заяви в "Денят започва" проф. Стоян Кушлев, бивш председател и създател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество.

По думите му още през 2005 година е имало влязла в сила присъда за измами срещу убития. Едно от първите дела, образувани за отнемане на имущество през февруари 2006 година, е срещу Божанов, допълни проф. Кушлев.

Според него е необяснимо как въпреки това Нотариуса се е оказал по-късно с чисто досие. Проф. Кушлев допусна, че е напълно възможно да е заради сменено ЕГН.

"Може би си е сътрудничел със службите, но не мога да кажа със сигурност. Имало е случаи с клиенти на комисията, на които е било отнето много сериозно имущество, при които някои служби се опитваха да повлияят на дейността на комисията, но аз никога не го допуснах. Получавал съм заплахи", каза още проф. Стоян Кушлев.

Източник и кадър БНТ