Вечерта на 6 февруари Бургас се забавлява от сърце на "Кафе с претенция." Освежаващата смешна постановка бе поднесена в Кукления театър от забележително трио актьори - Иван Радоев, Юлиан Вергов и Моню Монев. Те поканиха публиката в далечната 1966 г. в света на свалките, жените и неволите на женените мъже.

Превъплътиха се съответно в Милко - архитект „завеждащ техническата документация на службата”, Милчо - 43 годишен, началник на рекламно бюро и Минко - научен сътрудник по старобългарски. Първите двама - ергени, чакащи в жилището на Милко две дами, с които по-рано през деня са се запознали и са поканили на гости, последният - женен и любител на чашката решил да отскочи при аверите си за по питие.

С изключителна игра и забавни импровизации, те показаха на публиката похватите на господата свалячи от това време. Смехът в залата показа защо, някога пиесата по текст на Георги Марков е била забранена. Още с излизането си през 1966 г. в образите се разпознават редица видни столични бохеми, които настояват за свалянето ѝ от сцена.

Бургас аплодира дълго великолепното трио. Вечерта бе специална и защото с тази постановка 13 г. дейност отбеляза Арт Ателие на Маруся Русева. Дамата с неуморна енергия и хъс е виновник за гостуването на бургаска и не само сцена на многобройни постановки, концерти и други културни събития. "Всеки януари ми се обаждат от някъде да ме канят да стана столичанка и да работя там" - споделя Маруся. Дано никога не приеме тези покани, защото тя е едно от богатствата на Бургас.

Ако обичате театъра, още сега можете да запазите на каса НХК мястото си за:

•”НАШЕНЕЦ”- Моноспектакъл на Мариус Куркински по Чудомир-“Опера”-24.02.-19ч. -

• "Игра за двама" - НХК 11 март 2024 г.;

По текст на Иво Сиромахов, Режисьор – Златомир Молдовански, в ролите Стефани Ивайло и Александър Кадиев

• „Мъжът на жена ми" - ВОЕНЕН КЛУБ БУРГАС, 30 март;

Комедия от Миро Гавран, Постановка и музикално оформление: Мариус Куркински, участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов.