Днес прозвуча последният звънец в залата на Общински съвет Бургас мандат 2019 г. – 2023 г.

„Благодаря на всички Вас за съвместната работа – за усилията, за дебатите и това, че преминахме през трудностите заедно. Изпращаме мандат, изпълнен с много противоречия и кризи, мандат на предизвикателнства, но и мандат на съзидание, екипност и отговорност. Благодаря на всички мои служители от отдела”, заяви председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова. Тя благодари на всички свои колеги в администрацията поименно, на колегите си общински съветници, на кмета Димитър Николов, неговият екип и цялата общинска администрация.„Вярвам, че бургаският общински съвет в състава на този мандат беше добър пример за обединение, разумност и умереност. Убедена съм,че и след нас тази трибуна ще продължи да бъде емблема на свободното слово, на конструктивния диалог, мъдрите дела и решения. За мен беше чест”, заяви проф. Турманова.

След заседанието съветниците, начело с председателя проф. Севдалина Турманова, изразиха своята благодарност към областните управители на Бургас през последните 4 години, както и към ръководителите на институции, с които са работили в синхрон. Специални плакети получиха: бившите губернатори на Бургас адв. Вълчо Чолаков и проф. Мария Нейкова, които уважиха церемонията, управителят на КОЦ Бургас проф. Христо Бозов, доскорошният ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” проф. Магдалена Миткова, доскорошният ректор на Бургаски свободен университет проф. Галя Христозова, директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на държавния архив в Бургас Данка Георгиева и директорът на Регионален историческия музей – Бургас Милен Николов.

„Политиката ни учи, че не винаги всички мога да бъдат доволни от нашите решения, но винаги трябва да се ръководим от върховенството на закона. И ако успеем да намерим баланса по начин, че приложението на закона да бъде удовлетворение за гражданите, то тогава сме свършили максимално добре нашата работа”, заяви адв. Вълчо Чолаков.

Кой ще влезе в състава на следващия Общински съвет ще определят гражданите на Бургас на местните избори на 29 октомври.