Алексей Петров изпратил на Явор Дачков през 2011 г. записа на разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов и тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов, който предизвика скандала "Мишо Бирата". Това признава Кристина Патрашкова, която тогава издаваше в. "Галерия", спонсориран от Алексей Петров, във Филтърнюз.бг. Тя разказва, че записа получил Явор Дачков анонимно, а по-късно разбрали, че източникът е Алексей Петров.

Таен запис на телефонен разговор, за който се твърди, че е между Бойко Борисов и Ваньо Танов, разпространи тогава Явор Дачков, който работеше във вестника.

Той му бил предоставен от тайнствен човек на улицата, каза журналистът на специална пресконференция в БТА.

В записа се чува как мъжки глас, който определено прилича на премиерския, казва: “Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция.”

По-нататък става ясно, че гласът, който се разпознава като Бойко Борисов, е поел ангажимент "да не закача" Михаил Михов, собственика на фабриката за бира “Леденика”.

Другият глас, в който се разпознава Ваньо Танов, казва, че има проверка по сигнал на граждани, че фабриката, която е била с отнет лиценз за 2 месеца, работи през нощта.

От разговорите се разбира, че по сигнал на гражданин проверката е заради бутилиране в момент, в който пивоварната е с отнет лиценз.

"Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", съветва Борисов шефа на митниците.

Премиерът Бойко Борисов обяви от парламентарната трибуна, че публикуваният запис е монтаж и че източникът е Алексей Петров.

Това той направи, след като лидерът на БСП Сергей Станишев му поиска оставката заради този скандал.

Тези хора действат целенасочено, планирано, с много ясен мозъчен тръст, с говорители, със събрана информация, с много пари и с много техника, обясни премиерът на Станишев.