Жители на Айтос се готвят за мирен протест след смъртта на 61-годишната жена, която вчера беше прегазена от влекач с цистерна. Припомняме, че товарният автомобил “МАН”, управляван от 54-годишен мъж от Камено, при извършване на десен завой на зелен светофар от ж.п.гара Айтос в посока Бургас, отнема предимството и блъска жената, пресичаща по пешеходна пътека на зелен светофар.

„Виждате ли тази кръв, размазана на пътя... Утре може да е на всеки от нас. Отнет човешки живот, раздавал само доброта и сърдечност! Призовавам Ви, граждани на Айтос, елате на мирен протест в 18 часа на светофара или пешеходната пътека-убиец! Ако не можем да променим нещо, поне от човешка състрадателност елате, за да отдаде почит към един стойностен човек на град Айтос! Стига жертви, градът ни стана кървав по своите пътища. Бог да те прости, мила лельо Вале!“, призова в социалните мрежи Антония Орлова.

Стотици хора изказват съболезнования за загиналата жена.

„Искрени съболезнования!Винаги беше изключително мила и отзивчива“, „Съболезнования за добрата жена и лаборантка Валя вечна и памет и да и е светъл пътят“, „Уникален човек и професионалист в професията си. Жалко,че се разделихме толкова рано с нея. Докога ще гледаме такива некадърници по пътищата и ще си отиват толкова невинни хора“, са написали част от хората, изказващи съпричастност.

„Господи упокой Валя! Кошмарно е да се преминава по тази пешеходна пътека! Не мога да повярвам, моята съседка Валя е починала!“, съжалява айтозлийка.

„Как е възможно?! Защо???!!! Не мога и не искам да повярвам!!! Упокой на добрата ти, всеотдайна и себераздаваща се душа, Вале...Така ще липсваш на всички ни!“, изрази съболезнованията си друг местен жител.