Получих най-затрогвалата ме някога покана за сватба - на Антония и Божидар.

Запознах се с Тони преди години, в най-отчаяния период от живота й, когато товарен влак прегази краката й. Тя измина дълъг път, за да се справи с тежките травми. Имаше и нашата подкрепа, и подкрепата медиите, и на много хора, трогнати от съдбата й. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

„Има истории, които са пример за това как винаги има надежда, можеш да преобърнеш мрака и да намериш смисъл да продължиш“, обяви Николов.

И ето, че 6 години по-късно, Антония има повод да се радва на живота и да е щастлива. С годеника й Божидар се запознали в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в ж.к. „Братя Миладинови“. И вече имат вълнения, не само за бракосъчетанието им на 15 юли в “Морското казино”, но и за детето, което очакват.

Неотлъчно до младите е и една жена с широко сърце - Марионела Стоянова - председател на Сдружение „Социален център Бургас“.

„Засега Антония е преустановила тренировките и спортните състезания по тенис на маса, където постигна значителни успехи. Преди четири години тя стана състезател на бургаския спортен клуб „Джавелин“ и взе златото на последните две престижни първенства по тенис на маса за хора с увреждания. Но е готова да продължи да се развива в този спорт.

Възхищавам се на това момиче! Желая на Тони и Божидар здраве, късмет и успехи във важните събития, които им предстоят. Силата на духа и надеждата правят наистина чудеса“, добави кметът Николов.