72-годишният бивш моряк Сотир Иванов, по прякор Брадъра, е участвал в строежа на сцената за концерта на роклегендата Тина Търнър в Бургас през далечната 1981 година.

"Правихме подиума – сцената, на която тя играе и пее. Хамалска работа, обща работа. Слагахме подиума отпред, балатума отгоре, идваше мениджърът ѝ, за да провери как стоят нещата. Два концерта мисля, че направи. Един от 18:00 ч. до 20:00 ч., другият от 21:00 ч. до 23:00 ч. Но това са 4 часа игра. Тя бе изумителна жена, изумителна певица", спомня си Сотир.

Тогава на 30 години, между пътуванията с кораб, мъжът решил да заработи допълнителни пари, като стане част от бригадата на тогавашната държавна фирма "Културен отдих и украса".

"Пълна беше залата "Бойчо Брънзов". Тогава се казваше "Изгрев" и беше единствената в Бургас. Над 1000 човека събираше. Беше пълна до горе и на двата концерта. Чакахме да свърши вторият, за да развалим сцената. Започнахме към полунощ, защото след няколко дни имаше баскетболен мач. Тя е спортна зала", разказва още Сотир Иванов.

Морякът останал най-впечатлен от музиката на Тина Търнър.

"По онова време такава музика нямаше. Взимахме я от радиото или от магнетофони, каквото успявахме да запишем. Беше прекрасно, защото за първи път я видяхме на живо. Тя вече си беше много популярна. С нетърпение чакахме концерта. Истинско въодушевление беше по онези времена да идват такива певци от този ранг. Тя стоеше на 3-4 метра от мен. Ние бяхме скътани в страни, ако стане нещо по сцената да се направи. Минаваше покрай нас, преобличаше се до нас. Хвърляха се чорапогащници, пешкири, когато имаше антракт, за да излезе след това с ново облекло на сцената", спомня си Сотир.

"Много ми е тъжно, че е напуснала този свят вече. Тъжно ми е, защото не беше само много добра певица, но и много чаровна жена. Който обича нейната музика, не може да не му е тъжно. От срещата с нея по-добър спомен няма", каза още бившият моряк.

Източник и кадър БНТ