Без да спират програмата си, днес журналистите и служителите от радио Стара Загора излязоха на протест пред сградата на радиото, за да обявят на висок глас пред цялата общественост:

"Ние, работещите в регионалните радиостанции на Българското национално радио, изразяваме своята категорична позиция, с която настояваме за достойни оценка и заплащане на положения от нас труд. Заплатите, които получаваме, бяха неадекватни на задълженията и отговорностите ни и преди началото на ускорените инфлационни процеси у нас. В момента вече ги приемаме за обидни. Информацията съобщава "24 часа"

Месечните доходи на служители с висше образование и дългогодишен опит в медията с най-висок процент на доверие в страната се доближават до размера на минималната за страната работна заплата. Смятаме, че липсата на достойно възнаграждение е най-сериозният от всички проблеми в Регионалните радиостанции в системата на БНР и той повече не бива да бъде игнориран, посочва изданието.

Затова настояваме категорично за сериозно увеличение на основната работна заплата на работещите в регионалните радиостанции. Увеличение под 30 на сто на основните заплати от 1 юли 2023 г. ще бъде прието от нас за подигравка.

Очакваме искането ни да бъде изпълнено до 1 юли 2023 г. Ако за пореден път никой не ни обърне внимание, от 1 юли 2023 г. започваме протестни действия".

Ако не бъдат чути, журналистите и служителите от радио Стара Загора започнат протестни действия от 1 юли 2023 година. Снимка: Ваньо Стоилов

Цитатът е от декларация, приета от членовете на КТ "Подкрепа" и от колектива на цялото радио, която вече е изпратена до Народното събрание и всички други държавни институции, включително и до омбудсмана на Република България.