На 19 май (петък) Бургас ще бъде домакин на едно специално музикално събитие. На сцената на Кукления театър в морския град ще застанат Милчо Соколов и Кирил Веселинов, познати от над 15 г. като БГ ДУЕТЪТ. Пред публиката те ще представят „Българските песни, изпети на нов глас“. Билетите за великолепния концерт, събрал едни от най-любимите български парчета в общ формат, са в продажба на касата на НХК. За повече информация и резервации на 0894898098 на разположение е организаторът на събитието - Маруся Русева от Арт Ателие.

Ето какво споделят възпитаниците на Музикалната академия Милчо Соколов и Кирил Веселинов, БГ ДУЕТЪТ, за бургаската публика: „Отправяме своята покана за музикален непринуден и честен диалог с уважаемата морска публика, в който да си поговорим за простичките, но истински неща от живота, които вълнуват всеки един от нас. Това е разговор за любовта, приятелството, семейството и родината. За емоциите, които вълнуват нашето ежедневие, преплитайки чувства, мисли, преживявания, мечти и настроения, в едно необикновено пътуване, наречено Живот“ – споделят изпълнителите.

Какви песни да очаква публиката на концертна на БГ ДУЕТЪТ? „Набрахме букет от най –красивите цветя на българската поп култура и избрахме да изпеем за вас, песни - шедьоври. Песни, не само недокоснати от времето, а с изцяло нови аранжименти, разцъфнали за нов живот. Защото го заслужават! И няма как да е иначе, защото са създадени от едни от най-изтъкнатите композитори на нашето съвремие, сред които са Тончо Русев, Стефан Димитров, Развигор Попов, Кирил Икономов... и майсторите на красивите думи, сред които Михаил Белчев, Александър Петров, Ваньо Вълчев – всички оставили незаличима следа не само в българската музикална култура, но по-важното – в сърцето и съзнанието на всеки от нас. И понеже сме сигурни, че ги знаете, ще се радваме да ги изпеем заедно, на нов глас!“ – завършва своята покана към Бургас популярния дует.

Не пропускайте възможността да чуете едни от най-прекрасните и обичани български песни „на нов глас“ на 19 май в Кукления театър. Да попеем заедно!