Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от коалицията ПП-ДБ Настимир Ананиев.

Вчера от коалицията взеха решение да не подкрепят първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Ананиев не отговори на въпроса готови ли са от ПП-ДБ да правят промени в имената на предложените от тях вече за министри.

„Имаме нужда от редовно правителство. Народът иска спокойствие”, каза Ананиев.

Преди това той коментира и скандалите в Прокуратурата и съдебната реформа.

„Най-притеснително е, че зам.-главният прокурор каза, че има шантаж на политици. С една дума, за да те шантажират, значи те държат с нещо – с папки, които седят на трупчета. Бойко Борисов шантажиран ли е в момента? Цялото това нещо се свързва с „Барселонагейн”. Той да излезе и обясни шантажиран ли е”, поиска Ананиев.

„По някои дела Прокуратурата излиза публично, помпозно, с презентации, по други – няма никакво движение. Има ли шантажирани съдии или бизнесмени?”, попита Ананиев.

Той напомни, че оставката на Гешев беше поискана не от Борисов, а от кандидата за премиер Мария Габриел.

„Притеснявам се да не гледаме сериал, в който някой се опитва да си отреже опашката – и всъщност да се замени един човек с друг. Затова говорим за конституционна реформа. Съвсем друга тема е имали нужда от главен прокурор. Аз съм привърженик на това да няма главен прокурор”, каза Ананиев.

Той коментира и пътуването на главния прокурор до САЩ.

„Оттам излизат единствено списъците „Магнитски”. Мога да повярвам единственото, че ако Гешев е бил там, то е било, за да не влезе в някакъв бъдещ списък „Магнитски”, каза Ананиев.

„Когато стана инцидента с главния прокурор – какво се случи? Излязоха прокурорите на протест. Защо не излизат сега на протест? Те трябва да излязат на стълбите. Това са хората, които стоят до главния прокурор и зам.-главния. Те трябва да покажат, че това е неприемливо за тях”, смята депутатът.

Източник и кадър Нова тв