Отборен турнир по тенис на корт „КОЦ Бургас и приятели” ще се проведе тази събота и неделя (20 и 21 май) на кортовете в парк „Езеро”. Събитието е част от поредицата „Спортувай с мисия с КОЦ Бургас” и цели да мотивира повече хора да водят активен начин на живот.

„Отборите ще са съставени от лекари и хора, които не са свързани с лекарското съсловие. Началният час на събитието е в събота от 10:00 ч., като техническата конференция ще започне в 09:00 ч. същият ден - колеги, които искат да се включат в турнира, могат да се регистрират тогава”, заяви за БургасИНФО управителят на КОЦ Бургас проф. Христо Бозов. До момента са се записали 4 отбора, като един от тях е на Комплексния онкологичен център. В него участва и самият проф. Бозов.

Турнирът е на сингъл и на двойки, като във всеки отбор ще има по двама мъже и две жени. За победителите са подготвени плакети.

„Посланието на турнира е, че спортът е изключително важен, за да постигнем здрав дух в здраво тяло”, споделя проф. Бозов. Той благодари на всички спонсори, подготвили награди за участниците. „Сърдечни благодарности към Община Бургас, която осигури ползването на кортовете по време на турнира”, каза управителят на КОЦ Бургас.

Ако сте лекар и обичате тениса, не се колебайте и се включете в турнира. Доброто настроение и положителни емоции са гарантирани.