Бургаската журналистка Емел Махмуд се класира на трето място в маратон Варна. Тя пробяга разстоянието от 21 километра за 1 час и 36 минути и така се върна в Бургас с бронзов медал, въпреки контузията на коляното си. „Следващия път – повече“, с настроение каза тя.

Със своя темперамент, хъс и желание за победа колегата от Флагман.бг Емел Махмуд печели уважение не само в работата си, но и по сериозни спортни трасета. За нея няма граници, само преди два месеца Емел постигна завиден резултат в маратона в Рим, в който участваха над 13 хиляди души. Журналистката се класира втора при българките с време 3 часа и 37 минути и 38 секунди. 42-та километра от маратонска дистанция преминаваха през всички забележителности на вечния град.Състезателки от САЩ, Япония, Бразилия, Кения и Южна Корея дишаха прахта на нашата колега.Емел Махмуд участва редовно в планински преходи, в ултрамаратони и състезания на дълги дистанции. Едно от първите големи постижения на репортера на Флагман.бг е най-дългият туристически маршрут у нас по билото на Стара планина – „Ком – Емине“.Планинските ултрамаратони са нейната страст, винаги се класира в топ 5. Последното ѝ участие бе в „Търново ултра“, като на 14-километровата дистанция тя бе само на 40 секунди от почетната стълбичка. И всичко това с контузено коляно.
Съвсем скоро предстои да участва на „Витоша 100“, „Трявна 100“. Емел Махмуд смята да завърши годината с участие в маратона в Истанбул.