Нов корпус на детска градина „Палавници“ в село Черни връх, община Камено, беше официално и емоционално открит днес. На церемонията присъстваха кметът на Камено Жельо Вардунски, председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев, кметът на Черни връх Тодор Щерев, кметове на други населени места в общината. Щерев благодари на кмета на общината Жельо Вардунски.

Директорката Ваня Кондова подчерта подкрепата на всички тях за новия корпус. Неговият капацитет е 32 места. Селото е едно от най-оживените в община Камено, неговата близост и до Бургас, го прави още по- предпочитано за млади семейства. Сегашните възпитаници на "Палавници" с ммного желание показаха как могат да пеят и рецитират стихчета, а техни гости има бяха връстници от детска градина "Слънце" в Камено.

„През моите мандата две детски градини в села бяха закрити, което приех много лично. Сега разширяването на детската градина го приемам също лично, вече в положителна посока. Това е една предпоставка за развитието на Черни връх. Във всяко населено място, хората за да се заселят, се нуждаят от инфраструктура, детска градина и т.н. Виждате пътя от от Бургас-Средец към Черни връх, вече го направихме. Той беше голям проблем за жителите на Черни връх. Може би детската градина е най-важната инвестиция.

Капацитетът на разширението е 32 деца, още 32 има в стария корпус. Спокойно над 60 деца могат да пребивават в тази детска градина. Всичко е направено децата да идват с удоволствие.

Бройката не е запълнена, досега от родителите бяха малко резервирани, но съм сигурен, че доста деца ще се завърнат от бургаските детски градини. Базата е перфектна, според всички нови изисквания на РЗИ, персоналът е много опитен – подхождат с много любов.“, каза кметът Жельо Вардунски.