Официална церемония по връчване на 10 пистолета “Валтер” и 17 електропреносими пистолета “Тейзър”, с които да се поднови оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия, се състоя днес пред Областната дирекция в Бургас. Пистолетите са предназначени за служителите на Специализираните полицейски сили към дирекцията и за служители от районните управления в областта. Церемонията се проведе участието на главния секретар на МВР - главен комисар Петър Тодоров и директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.Това оръжие е съвременно, добро. Изключително съм горд и доволен, че това ми се случва. Дай Боже да бъде само една първа стъпка, правим усилия в тази посока – нашите колеги с труда си, с всеотдайното изпълнение на служебните си задължения го заслужават – да бъдат по-добре въоръжени, да бъдат по-добре облечени, да имат самочувствие и наистина усилията ни ще бъдат насочени в тази посока. Във всички дирекции получават, като приоритета е специализирани звена – секторите за тактически действия, секторите за специални сили, като след това ще се пристъпи и към останалия състав.“, каза главен комисар Тодоров.

Той коментира и действията на МВР срещу купуването на гласове, които текат в цялата страна.

Работим изключително активно, като в Бургаската дирекция и в цялата страна текат множество полицейски операции, резултатите към момента са над 64 досъдебни производства, над 350 оперативни и явни сигнала, обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този вид престъпна дейност и до изборния ден (включително) ще провеждаме специализирани полицейски операции с цел пресичане на дейност с цел изкривяване на вота на гражданите.“, каза той.

Той посочи, че сумите, които се предлагат, са по-високи от това, което сме свикнали на предходни избори – над 100, 150 лева. „Работим по всяка една схема, има и стари, на места има данни за корпоративен вот, има и класически – лихварски опрощавания на вноски, даване на пари на ръка и т.н. Работим по всеки сигнал, независимо за коя политическа сила става въпрос.“, добави той.