След краткия полъх на зимата предстоят серия значително по-топли дни. Периодът ще обхване началото на астрономическата пролет.

В ранните часове на съботния ден по поречието на Дунав ще има мъгли. От нула до минус 5 градуса ще показват термометрите призори, а през деня температурите ще са между 8 и 13 градуса. Денят ще е преобладаващо слънчев в западната половина на страната и с повече облаци на изток. Ще превали дъжд в областите около Черноморието, с по-голяма вероятност на север и сняг по планините, най-вече в Рило-Родопската област.

Ще посрещнем неделя със слънчево време на Запад и облаци в източната половина на страната, които в часовете до вечерта ще се разкъсват. В последния ден на седмицата слаба вероятност за незначителни превалявания има в Югоизтока. Температурите през деня ще са по-високи от съботните и ще достигнат 16-17 градуса в традиционно топлите части на България.

Цялата следваща седмица ще е пролетно топла с повече облаци и дневни температури до 20 градуса в първата половина на периода (около началото на астрономическата пролет), когато на изолирани места из страната не са изключени незначителни краткотрайни превалявания. С наближаването на почивните дни ще е преобладаващо слънчево с показания на термометрите над 20 градуса.

Следващият период с по-динамично време е 26-28 март, когато се очертава колебливо захлаждане с по-силен северозападен вятър и потенциал за гръмотевични бури с краткотрайни валежи.

Източник Нова тв