Интензивен трафик на националния празник заради събирането на три почивни дни. На автомагистрала „Тракия” се образуваха задръствания заради проблем в настилката. Наложи се дори полицаи да регулират движението, за да не попаднат шофьорите в опасна дупка, съобщи Нова ТВ.

Колона от чакащи автомобили на 20-ия километър на магистралата към Бургас се образува заради пропадане в активната лента.

„То няма държава, няма нищо. От „Хемус” идваме – дупки. „Тракия” е същото положение”, коментира Николай - водач, който пътува често до Пловдив. За първи път обаче вижда полицията да сигнализира за проблемите на пътя.

Илиян Спасов вижда полицаите в последния момент. „И това е опасно, което го правят в момента, защото хората карат с допустимата скорост, някои и над допустимата скорост. Така изведнъж почти без никаква сигнализация, не бяха пуснали светлини”, казва шофьорът.

От АПИ са информирали и преди за проблема на това място. „Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт”, се казва в становище на Агенцията. Кога ще започне той обаче - не е ясно.

От утре по-специална организация на движението няма да има.