Повече от 30 млади автори от бургаските гимназии ще се включат във второто издание на инициативата „Поетични реплики“. Техните творби са обвързани с темата „Любов и време“. Събитието ще се проведе в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, ет.4, от 18.00 часа. Форматът е отворен и присъединяването е възможно по всяко време.

Участниците са от 8 -ми до 12 -ти клас, възпитаници на бургаски гимназии, в които има творчески литературни общности: Търговска гимназия, където с талантите работи Любов Джунгурова, АЕГ „Гео Милев” – с ръководител Мариана Ведричкова, НЕГ „Гьоте” с преподаватели Катя Пухова и Ани Димитрова.

В събитието ще участват и пишещи ученици от Френската езикова гимназия. Сред участниците ще бъдат и Яна Борисова с възпитаниците си от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", където се издава литературен вестник „Владигерчета”. Другият участник в събитието ще е Добрина Топалова, която работи с деца от Център за млади таланти „Шанс за децата на България“ и издава списание „Хвърчащите хора“.От Поморие ще пристигне поетесата Мариана Маринова с автори от нейния клуб „Звъниче”.

Събитието е част от календара на Бургаската писателска общност. То се реализира по идея на Диана Саватева - журналист, писател, настоящ зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас. Тя е подготвила творби от трима автори – Венда Райкова, Иван Пейчев и Катерина Стойкова, както и стихове от последната си книга 'Капка, изпреварила дъжд".

По темата „Любов и време“ се очаква да се включат както ръководителите на литературните клубове, така и утвърдени писатели – със свои или на други автори стихове.