Ние ще пледираме за максимална присъда – доживотен затвор, без право на замяна. В хода на досъдебното производство Рагевски не е дал показания, водил е неформални разговори, които са възпроизведени. Това каза в куоларите на Окръжния съд днес в Бургас адвокат Димитър Вълчев, който представлява близките на жестоко убитите и разчленени Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. За 10 часа е насрочено първото заседание по делото за убийствата срещу предприемача Станимир Рагевски. В съда дойде и дъщерята на Теодора Бахлова - Християна, която от момента на изчезването на майка си, преживява случая. Адвокат Вълчев обаче очаква делото да бъде отложено, тъй като единият защитник на Рагевски е отказал да получи призовката, а другият не е бил открит.

Припомняме, че Рагевски е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 46-годишната Теодора Бахлова, използвайки пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Престъплението е осъществено на 29.10.2020 г. в Бургас. То е квалифицирано по чл.115 от НК.

Той е обвинен и за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. в Бургас с пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от лице, извършило друго убийство, за което не е постановена присъда. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.116., ал.1, т.9 и т.12, предл. второ, вр. с чл.115 от НК.

Рагевски е обвинен и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, които предал, за да скрие на друго лице Диян Дичев от Бургас, както и за незаконно притежание на високорискови наркотични вещества – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на отново на своя помощник.