Ръчно написано писмо, изпратено от младия Марлон Брандо за раздялата с френската му приятелка в края на 40-те години на миналия век, може да достигне на търг цена до $15 000. Рядкото писмо беше адресирано до Соланж Подел, любовта на Брандо, когато той беше начинаеща звезда на Бродуей. Бостънският аукционна къща RR Auction отговаря за онлайн продажбата, която приключва на 9 февруари.

В съобщението, пълно с правописни грешки, Брандо използва изпитания и проверен подход „не си ти, аз съм“ в опит мирно да прекрати любовната връзка с танцьорката и актрисата. „За да не ме помислите за пълен грубиян, пиша ви това писмо, за да ви обясня, че поради пернатия, откачен и безразсъден темперамент не желая да унижавам и вашите чувства, като ви възприемам само според настроението ми", пише с молив звездата от "Последно танго в Париж" на три страници на два съседни листа.

„Моля, приемете това писмо с отворено сърце, тъй като е написано с четвърто чувство на искреност. Съжалявам, че не можех да положа повече усилия, за да бъда по-малко снизходителен и с това малко по-съвместим. Интуицията ми беше безупречно точна, но емоциите ми, за съжаление, неуравновесени. Ще ви помня с обич, уважение и признателност. Когато се срещнем във Франция (може би през октомври), вярвам, че поведението ми ще бъде малко по-зряло." Брандо подписа писмото "с най-топлия Марлон", преди да добави в послепис: "Моля, предайте моите любезни благодарности на майка ви, ако тя ги приеме."

Според данни от търга Брандо и Подел се запознават през 1947 г., след като тя е поканена зад кулисите по време на продукцията на „Трамвай, наречен желание“, в който той играе Стенли Ковалски срещу Бланш Дюбоа на Джесика Тенди. След раздялата им Брандо се фокусира върху мечтата си за холивудска звезда, докато Подел се насочи към фотографията, като учи при Ричард Аведон. Брандо спечели два Оскара за най-добър актьор за изпълненията си в "На брега" и "Кръстникът".