Скандал се е разразил в градския транспорт на Бургас, при който деца са били свалени от автобуса заради това, че са носили скейтбордове. Кондукторките, които са проверявали в този ден, твърдят, че има забрана за пренасяне на такива предмети с транспорта, съобщи bTV.

Майките на двете свалени момчета обясниха, че едното не е имало билет и е искало да си го плати. Кондукторката обаче казва, че не може да са в превозното средство със скейтбордове.

Жените обясниха, че децата са ги държали в ръка, а не са ги използвали. Те са се притеснили, защото по тъмно момчетата са свалени в краен квартал и закъсняват да се приберат у дома.

От „Бургасбус“ коментират, че няма забрана за скейтбордове и ролери, ако са в ръка и не се използват.

„Специално за ролери и скейтбордове не е забранено пренасянето им в автобуса. Важното е да не се ползват вътре. Важното е да се държат, така че да не създават опасност в автобуса при евентуална ситуация. Специално за конкретния случай колежката е от скоро при нас на работа, трябва допълнителен инструктаж или може до освобождаване да се стигне. Колегите ще разгледат записите в автобуса как е реагирала, каква е била ситуацията и ако не си е изпълнила задълженията, ще се разделим“, каза инж. Петко Драгнев управител „Бургасбус“.

Според майките на свалените от автобуса деца трябва да се промени отношението не само на служителите на „Бургасбус“ към пътниците, а също така и на пътниците към служителите.

Източник: bTV