При наличие на проблеми, свързани с дихателните пътища, които водят със себе си симптоми като задух, болезнено гърло, задна хрема, бронхит или възпаление на синусите, е важно да се предприеме ефективно лечение с правилните средства.

Експертите от онлайн аптека galen.bg споделят ефикасно противовъзпалително средство, имащо бързо действие за разрешаването на проблемите – Геломиртол. Научете повече относно неговите свойства, същност, противопоказания и важни обстоятелства, които следва да знаете преди да осъществите приема му.

Какво представлява Геломиртол?

Това е ефективно лекарство, служещо за перорално приложение, предлагащо се без лекарско предписание и без необходимост от рецепта за получаването му. Този продукт се произвежда от Bohl Boskamp в Германия. Подходящ за лекуване на хронични бронхитни и синуитни състояния, проявяващи се с кашлица, наличие на секрети, възпалена лигавица и болезнено гърло, задух или наличие на задна хрема. Благодарение на своята ефикасност и активни съставки, секретът се втечнява, като по този начин се освобождават дихателните пътища и състоянието значително се облекчава. Геломиртол успокоява дишането ви и помага за по-лесното отхрачване на гъстия секрет. Освен за прочистване, този лекарствен продукт е отличен метод за овладяване на локалната инфекция, защото притежава противовъзпалителни свойства. Може да се използва както при леки, така и при усложнени възпалителни състояния.

Можете да закупите опаковката със съдържание от 10 капсули без рецепта, но е препоръчително да се консултирате с лекуващия ви лекар преди употреба. Капсулите са с мека форма, лека за преглъщане, с усещане за лек, ментов привкус.

За кого е подходящ лекарственият продукт?

Лекарството е подходящо за употреба от възрастни и деца над 10 годишна възраст, които проявяват симптоматика на бронхит и протичане на възпалителни процеси в областта на синусите.

Геломиртол е отлично противовъзпалително средство, чието основно предимство е възможността да бъде използвано както при суха, така и при влажна кашлица. Можете да използвате както при грип и настинка, така и при наличие на вирусни инфекции.

Подходящата доза се определя в зависимост от състоянието и усложнението на заболяването. Правилно е да консултирате препоръчителната дозировка с лекуващия ви лекар. Може да бъде:

  • при леки или средни състояния можете да приемате по една капсула два пъти на ден;

  • при наличие на хроничен бронхит можете да използвате лекарството като превантивна мярка като приемате допълнителна капсула вечер, която да улесни отхрачването и да облекчи неприятното чувство на сутринта;

  • при остри възпалителни процеси трябва да предприемете лечение с 3-4 капсули, чийто прием да бъде разпределен за 24 часа.

Правилно е да приемате лекарствения продукт на гладно с вода, като важното е капсулата да бъде преглътната цяла, без да я дъвчете, защото по този начин всички необходими съставки ще могат да достигнат до стомаха и да повлияят ефикасно.

Какви са съставките в лекарството Геломиртол?

Отличното действие на Геломиртол се дължи на съставките, които участват в направата на противовъзпалителното и успокояващото средство. Това са:

  • пречистено масло от Евкалипт – съотношението на тази съставка към останалите в лекарството е 66 %. Причината за това е етерично масло от Евкалипт и неговите действията и свойствата. Евкалиптовото масло е отлично средство за лекуване на болестни състояния по дихателните пътища, както при настинки и грипове;

  • мирта – въпреки че това вечнозелено растение участва в съотношение към общото цяло с 1 % в направата на Геломиртол, неговите качества повлияват симптоматиката. Миртата има и тонизиращ ефект;

  • портокал – етеричното масло от сладък портокал е с 32 процентово съотношение в направата на лекарствения продукт, защото притежава много полезни качества. Освен да облекчи симптомите, екстрактът от сладък портокал повлиява положително имунитета и подпомага организма за справянето с болестта;

  • лимон – този цитрусов плод, както и етерични масла, създадени от него, са отличен метод за справяне с бронхиални смущения. Лимонът участва активно в множество народни рецепти поради характерните си свойства и бързо действие. Участието му в Геломиртол е 1 % в съотношение с останалите активни съставки.

Като допълнителни съставки се посочват: рапично масло в рафиниран вариант, 85 % глицерол, сорбитол, желатин, триетил цитрат, амониев глициризат, натриев лаурилсулфат.

Какво трябва да знаете преди приема на Геломиртол?

Въпреки че Геломиртол е лекарствен продукт без лекарско предписание, с изчистен и естествен състав, е важно да консултирате неговия прием с лекар.

Ако сте алергични към някоя от посочените основни и вторични съставки не трябва да започвате прием на лекарството. Въпреки изолирането на алергичните реакции, съществува възможност за проявление на такива. Основните такива, при които трябва да потърсите лекарско мнение и помощ, са: обрив, затруднено дишане, оток на лицето.

Ако предозирате, отново трябва да потърсите лекарска помощ. При необходимост може да бъде извършена промивка на стомаха с разтвор от натриев карбонат.

Не практикувайте самолечение, особено на деца под 10 годишна възраст, за които Геломиртол не се приема като подходящ продукт. Преди употреба прочетете листовката и препоръките от производителя.

Важно за действието на ефективното средство е неговото приемане. Правилно е да се извършва половин час преди хранене с чаша вода, с директно преглъщане. Не нарушавайте целостта на капсулата, защото по този начин ще освободите активните съставки и те няма да подействат ефективно за овладяването на симптоматиката. Действието на продукта е най-силно на гладно. Ако лечението с Геломиртол не се повлиява за повече от 7 до 10 дни, трябва да потърсите други медикаменти за овладяване на проблема, които са консултирани с вашия лекуващ лекар. Не предприемайте употреба на капсулите при изтичане на срока на годност, както и при предварителното им намокряне. Отваряйте ги непосредствено преди изпиване.