Втори 50-годишен бургазлия е задържан за садизма над котки в Бургас, показан във видеоклип, който предизвика вълна от реакции. Вторият мъж е задържан за уточняване на детайли по създаването и разпространяването на видеоклиповете с нехуманно отношение спрямо гръбначни животни, разпространявани чрез фейсбук. Към момента са назначени експертизи на електронните средства за комуникация /мобилни телефони и компютри/, ползвани от двамата бургазлии, чиято обща страст от години е отглеждането на гълъби. И второто задържане е за срок до 24 часа.

Припомняме, че видеото със садистичното отношение към безпомощно животно вчера предизвика бурни реакции. Още в неделя бе задържан 50-годишният Димитър, като се смяташе, че има и още един негов съпричастен съименик.

Работата по случая продължава под ръководството на Бургаска районна прокуратура. Вчера сутринта служители на второ РУ-Бургас се самосезираха и образуваха преписка за системно нехуманно отношение към гръбначни животни на база сигнали от множество зоозащитници и представители на медиите.

Представители на организации за защита на животните настояват при подобни случаи наказанието за насилниците да бъде ефективно.