„Полицаите са стреляли в Бургас един или два пъти, стреляли са и в Равадиново и това го е уплашило. Това е по твърдение на баща му, защото аз го видях за първи път и не съм разговарял с него. Никой не обвинява полицаите за това, че са стреляли, не са създали опасност за живота му. Но това е една от предпоставките за неговото поведение. Аз също искам да знам какво се е случило. Не мога да ви кажа на този етап. Полицейските служители не го отричат и обясняват защо са били принудени да стрелят. Свидетелите казват, че не са чули предупреждение. Това каза адвокатът на 20-годишния Иван Чонтов, който се впусна в гонка с полицията миналата седмица от Бургас до Равадиново като блъсна пет коли и автобус.

Адвокатът каза, че ще иска съдебно-психиатрична експертиза. В 16,30 съдът в Бургас ще се произнесе по мярката за неотклонение на Иван.

„Естествено искам подписка, бях уплашен, притеснявах се някой да не ми навреди.“, каза пред съда Иван.

„Факт е неговата чиста съдебна история, против него няма други досъдебни производства. Как и защо се е случило - нямам възможност да говоря с него. За мен това поведение предизвиква въпроси“, заяви адвокатът му.