Ако папката с третия проучвателен мандат бъде връчена на БСП, ГЕРБ ще води разговори с партията на Корнелия Нинова. Това обяви в студиото на „Събуди се” депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

Тя определи подобен разговор като „труден” и „почти невъзможен”. Причината - БСП е единствената партия, за която има общо решение на Конгреса на ГЕРБ - да не се влиза в коалиция със столетницата. Захариева уточни, че от ГЕРБ са провели разговори с всички политически сили, включително „Продължаваме Промяната”.

Народният представител отказа да прогнозира у кого ще отиде папката с третия мандат, но заяви, че според нея шансовете за съставяне на кабинет са малки. Захариева подчерта че с „Демократична България” ГЕРБ имат най-много общи виждания, а ПП нарече „лява популистка партия”.

Коментар дойде и за енергетиката. По думите ѝ хората от ПП са дошли от първия ден, за да защитават свои лични интереси. „Всеки, който малко разбира от енергетика, прави на пух и прах това, което са подписали. За всички вече е ясно, че то е подписано, само за да се съгласи Европейската комисия за малоумния им проект от не знам си колко батерии, с които ще станат за смях в целия свят”, каза депутатът от ГЕРБ.СДС.

Източник и кадър Нова тв