Община Бургас отпечата благотворителни календари, със съдействието на огнеборците, в подкрепа на кучетата от приюта, който се намира в местността "Пода". През последните години зачестяват случаите на изоставени домашни любимци, които постъпват там. Пожарникарите радушно и се включиха в инициативата.

Всеки, който желае да закупи календара с бургаските пожарникари и кученцата, може да го направи в Приюта за безстопанствени кучета и в общинската дирекция „Околна среда“ на ул. „Шейново“ № 24 /ет. 2, ст. 201/ или да направи финансово дарение, като използва дарителската сметка на Община Бургас:

ОБЩИНА БУРГАС

Банкова сметка за дарения

IBAN: BG08SOMB91308424151744

БАНКА: ОБЩИНСКА БАНКА АД

BIC: SОMBBGSF

Вид плащане: 445100

Основание: Дарение приют за кучета /адрес за доставка

В полето „Основание“ е нужно да уточните, освен че средствата са за Приюта за безстопанствени кучета и ако желаете за какво точно желаете да се използват те - за храна, операция, хигиенни средства, за определено куче или при нужда, за който и да е питомец на приюта. Минималната стойност е 20 лв.

Най-дългосрочната и добра опция да помогнете на куче от приюта, си остава осиновяването. Това обаче е отговорност, която трябва да сте сигурни, че можете да поемете, тъй като животните бързо се привързват към стопаните си и ако после решите да го изоставите, травмите върху кучето са огромни.

Събраните средства ще бъдат използвани за увеличаване броя на кастрираните животни, за провеждане на задомителни кампании, лечение на тежко болни безстопанствени и изоставени домашни животни и изграждане на нови съоръжения в общинския приют.