Пулсът на Бургас отново се усеща с пълна сила. След 2 години прекъсване заради пандемията, градът отново отбеляза Нова година с концерт, при това по-зрелищен от всякога. На сцената на площад „Тройката” се качи диско кралицата Прешъс Уилсън, която направи запомнящо се шоу и зарадва публиката, изпълнявайки хита си „One way ticket” два пъти.

Малко преди полунощ на сцената по традиция излезе кметът на Бургас Димитър Николов, който заедно с Уилсън отброи последните секунди до новата 2023 година.

„Няма друг град в България, който така хубаво умее да празнува като Бургас. Бургазлии са известни в цяла България със своето трудолюбие, но и с умението си да празнуват. Изпращаме една трудна, сложна, противоречива година, но тя е година от нашия живот. 2022 година ни донесе различни изпитания, но заедно, сплотени бургазлии успяхме да ги преодолеем. Аз съм убеден и, че съвсем скоро ще приключим всички важни за Бургас проекти и то успешно. Затова отправяме поглед към небето 2023 да бъде мирна, успешна, изпълнена с много сбъднати мечти, година,в която бургазлии ще бъдат още по-здрави и аз като кмет Ви пожелавам да сте много щастливи”, каза Димитър Николов. От новогодишната баница той изтегли късмет: „Добра година за всеки от нас в любимия Бургас”, а Прешъс Уилсън щастие. След това кметът и известната певица се включиха в новогодишното хоро на площада, а празничният концерт продължи с изпълнения на ансамбъл „Странджа”.

Новогoдишният концерт надмина по посещаемост този за Никулден, който също събра впечатляващ брой хора.