Бургаската вечер на 10 декември беше магическа. Ненчо Илчев забавлява малки и големи над час и половина със своето шоу "Забранените фокуси на Ненчо," от репертоара на Театър „Българска армия“. "Как е възможно" и "Как го направи" - бяха най-изричаните от възрастните в залата реплики. Децата пък, през цялото време се веселиха, пляскаха, коментираха, отговаряха, играха и участваха в спектакъла заедно с магьосника.



Освен, че си махна главата на сцената с впечатляващ магически номер, Ненчо показа още много вълшебство. Компания на сцената му правеха Лазара Златарева, която родителите веднага разпознаха като "кака Лара" от "Милион и едно желания", както и страхотна танцова трупа в състав: Петя Христова, Александра Таскова, Таня Кацарова, Лора Иванова, Светослав Серопян, Цветан Апостолов, Даниел Бинев. Имаше и специален магически паток, който също правеше фокуси с помощта на Ненчо и публиката.

Събитието изпълни зала "Точно Русев" в НХК с истинска магия. То разсмя и малки и големи и им донесе много настроение, наред с мънички големи житейски истини, вмъкнати в смеха и забавата. Специална почит Ненчо Илчев оказа на великия Стефан Данаилов, от чиито звезден клас в НАТФИЗ е бил част. Ден след 80-годишнината от рождението на легендарния български актьор, заедно с Ненчо публиката си спомни за един Човек, който винаги ще остане в българската памет не само с дарбата си, но със своята обич към живота и хората.

За истинското приятелство, за това, на какво си способен, когато има кой да повярва в теб, говори фокусникът от бургаската сцена. Трик след трик, той проправи път към сърцата на по-големите в залата. Тези на децата си бяха негови от самото начало и първия възторжен вик на учудване, радост и изненада, предизвикан от чудните фокуси на един чуден човек. В края на представлението, Ненчо се превърна в по-младото си "Аз" и донесе празнична магия и приказен сняг в залата. Застанали сред бляскащи звезди и танц на снежинки, малкият и големия Ненчо бяха сякаш излезли от коледна приказка.

10 декември в Бургас, беше магически благодарение на Маруся Русева, Арт Ателие, която се погрижи градът ни да посрещне "Забранените фокуси" на Ненчо и да потъне в истинската магия – на фокусите, приятелството, празниците. „Интересно е, че първият магически спектакъл “Магията на Ненчо” с участието и на Любо Нейков, гостува точно преди 10 години в Бургас - на 10.12.2012 година в Държавна опера - Бургас. Без да сме търсили продължение на тази магия, сме избрали същата дата за приказното шоу на Ненчо, 10 години по-късно. И беше точно толкова вълнуващо за всички – артисти и публика, малки и големи“ – сподели Маруся Русева и обеща 2023-та година да донесе още много вълнуващи спектакли на бургаска сцена.