Бургаската премиера на великолепния моноспектакъл на Деян Донков - "Камбаната" ще се състои на 15 декември (четвъртък). Домакин на събитието с начален час 19 часа, е Културен дом НХК.

Постановката по романа на Недялко Славов проследява битието на Вено - убиец, претърпял катарзис през Вярата и готов да опази нейния символ - Камбаната, с живота си. „... Това е изпитание, Вено! Праща ни го Той. Изпитва народа ни. Потъне ли тоя платноход – църквата и народът ни изчезва. Това го знаят антихристите, затова все там целят, в сърцето“ - казва поп Васил на Вено в романа. И Вено го чува с душата си, която на сцената ще звучи чрез музиката на оркестър „Карандила“.

Къде ще го отведе Камбаната, ще разкрие Деян Донков на сцената. До него ще застане Пламена Иванова в образа на Лейла - единствената любов на Вено. “Как неистово желая да мина през Камбаната на Недялко Славов или по-скоро тя да мине през мен и да остане завинаги в мен" - казва за творбата Деян Донков, който е и режисьор на постановката.

"Камбаната" е част от програма Наследство II на Фондация Пловдив 2019, като проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Петя Диманова, видео дизайн - Марио Стойнов, Хореограф - Деян Георгиев, Фотограф - Стефан Н. Щерев. Със специалното участие на Нено Илиев - акордеон.

Заповядайте да видите и чуете "Камбаната". Премиерата се организира от Маруся Русева и нейното „Арт ателие“. Билетите ви очакват на касата на НХК. За резервации и повече информация: 0894 898 098.