Андрей Янев спечели приза „Художник на годината“, като наградата му бе връчена на тържествена церемония в Дружеството на художниците.

„Нека не забравяме, че най-хубавото нещо да бъдеш припознат от своите. Това е чест, задължение и отговорност, която ме кара да се чувствам щастлив и много развълнуван. Нека това, което правим да дава много, много радост.“, каза той.

„Един голям празник е днес. Нека Свети Николай Чудотворец с смили над нас и ни донесе мир, благоденствие и най-вече – здраве, защото то е най-важно, особено след последните две години. Искам да благодаря на бургаските художници, на тези които водеха духа на Бургас чрез своите произведения и талант. Те разшириха рекламата на Бургас, името му не само в страната, но и извън пределите й.“, каза кметът Димитър Николов.

„На големия празник днес искам да поздравя художниците, да им благодаря за красота, магията, която сътворяват в своите картини. Да бъде мир, любов и благоденствие.“, заяви областният управител Мария Нейкова.

За призът „Бург на годината“ бяха номинирани Фондация Биоразнообразие за каузи в защита на природата, Женина Трашлиева – от ансамбъла по художестена гимнастика, Албена Пенева – за силата на духа.

Призът „Бург на годината“ полуми Петър Борисов – бургаският щангист, спечелил европейска титла за ветерани.