Започна дарителска кампания за студентката, чиято стая изгоря напълно при пожара снощи в блок 3 от общежитията на университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас

Причината за огъня е електрически уред тип "духалка", която студентката оставила без надзор. Днес от учебното заведение разпространиха позиция, че подобен тип уреди са били забранени, а за отоплението се грижи университета, без да събира допълнителни такси. Ръководството твърди, че в деня на инцидента е било пуснато парното.

Днес студентката за първи път влезе в опожарената си стая, за да огледа щетите. Разплака се, тъй като е изгубила всичките си лични вещи. Отказа да коментира случая, само заяви, че не помни дали парното е било включено, но ѝ станало студено и за това пуснала печката, съобщава БНТ.

Нейни колеги започнаха дарителска акция.

"Представи си как всичко твое изгаря до пепел. Всичките ти дрехи, обувки, любимата ти тениска, домашни и курсови работи, учебници, студентската ти книжка, раницата ти, портмонето с парите, шофьорската ти книжка и личната карта, твоите лични спомени, леглото, гардероба. Представи си стреса, отчаянието и безпомощността, която би изпитал. Точно това се случи на наша съседка от блока. Всеки един от нас можеше да бъде в нейната ситуация. Сега е студено и тепърва ще захладнява още повече. Бъди голям и дари нещо от себе си за нея. Нека покажем, че има истински хора с добри сърца", призовават студентите от университета „Проф. д-р Асен Златаров".

Даренията се приемат при портиера на блок 3 от общежитията, уточняват организаторите на акцията.

Източник и кадър БНТ